Webáruházak titkai

A sikeres webáruházak titkai

A hagyományos kereskedelem esetén a bizalom alapját a személyes kapcsolat adja. A vásárló számára számtalan információ áll rendelkezésre, ez alapján dönt az ügyfél, hogy megbízhat-e a kereskedőben, eladóban.

Ez a típusú megítélés a webáruházak esetében is jelen van. Webáruházaknál azonban a rendelkezésre álló információk jóval korlátozottabbak, ezért Önnek elébe kell mennie a dolgoknak és tudatosan kell kommunikálni, hogy megérdemli az előzetes bizalmat!

A vásárló szeretné tudni, hogy kitől vásárol a webáruházakban! Fontos a bemutatkozás, lényeges, hogy meglegyenek a leírások és információk,, valamint a járulékos költségeket is fel kell tüntetni. (pl: áfa, szállítási költségek)

A webáruházakban az ügyfelek nem szeretik, ha nem értik, mit olvasnak. Még kevésbé szeretnek a potenciális vevők úgy vásárolni, hogy nem egyértelmű számukra valami.

Nézze meg élőben az Ideasol demo Prémium Webáruházat itt!

Kerüljük a szakzsargont és a kitalált szlengeket, amikor navigálnak az ügyfelek a webáruházakban. Ez nem csak felesleges, hanem a webáruházak használhatóságát is erősen korlátozza. A fura, nem megszokott, a kreativitást igénylő megnevezésekről az ügyfél nem asszociál egyből a lényegre és valószínűleg át is siklik ezek felett. A webáruházakban olyan elnevezések, menünevek, mint a Kapcsolat, Elérhetőség, Rólunk vagy Szolgáltatásaink mindenki számára egyértelmű. A webáruházakban használjunk egyértelmű, felhasználó-barát szövegezést!

A webáruházak termékleírásainál vegyük figyelembe, hogy nem mindenki szakértő. Ne feledkezzünk meg, hogy a webáruházak vásárlói nem feltétlenül értik a szakmai kifejezéseket, nem ismerik teljes mértékben áruninkat, sőt gyakran az elterjedt elnevezések vagy rövidítések sem világosak számukra. Alkalmazzunk Tudástárat, Technikai ABC-t, de akár a GYIK (FAQ) funkció is rendkívül hasznos a webáruházak használói számára.

A webáruházak a moduláris felépítésnek kösznhetően bármikor bővíthetőek. A webáruházak indulása után is bármikor bővíthetőek azok, nem feltétlenül szükséges pl. olyan funkciókat azonnal betenni, amiben nem vagyunk biztosak.

Mitől válnak a webáruházak komolynak és professzionálisnak? Attól, hogy látszik: sokan és sokat foglalkoznak vele. Vagy legalábbis a vevőnek úgy tűnik!

A sikeres webáruházak titkai

A sikeres webáruházak titkai a gyakorlatban

A webáruházakban minden egyes vevőnek küldjön személyre szabott e-mailt! Legyenek a webáruházakból beérkező kérdések válaszai gyorsak és szakszerűek. Rendszeresen új termékek, változatos akciók, folyamatosan fejlődő kínálat és/vagy tartalom szükséges a sikeres webáruházak számára. Elavult tartalom, lejárt akció óriási hiba, a webáruházakkal foglalkozni kell, rendszeresen karban kell tartani őket.

A sikeres webáruházak mögött munka áll! Az automatizált folyamatok sokat segítenek azonban a webáruházak tulajdonosainak! Néhány e-mail megírása, még személyre szabva sem nagy munka, azonban száz vagy akár több ezer e-mail írása már lehetetlen kategóriába tartozik.

Nézze meg élőben az Ideasol demo Prémium Webáruházat itt!

Lényeges, hogy a készlethiányos termékeket ne mutassa az oldal vagy jelezzük, hogy előrendelhető. A webáruházak akciói, kiemelt ajánlatai konkrét ideig tartsanak.

A webáruházakban rendszeresen jelenjenek meg új termékek és hívjuk fel rá a figyelmet. Néhány akciós termék esetében a teendők manuálisan való elvégzése egyszerű feladat. Száz termék esetében komoly időigénnyel jár, ezres nagyságrendben pedig vállalhatatlan feladat.

A megoldás a webáruházak automatizálása!

A webáruházak oldalai automatikusan küldjenek személyreszabott visszaigazoló, értesítő e-maileket és automatikusan küldjön hírleveleket is. A webáruházak akciós, kiemelt ajánlatait pedig előre megadott időtartamban kell megadni. A készlethiányos termékeket ne vagy speciálisan jelöljék a webáruházak, a termékfeltöltést pedig akár Excel tábla (Open Office) segítségével is lehessen feltölteni - tömegesen!

A webáruházakkal kapcsolatos szinte bármilyen teendő automatizálható!

 

Kérjen egyedi ajánlatot Webáruházra:

A sikeres webáruházak titkai

Sikeres webáruházak titkai

Ingyenes DEMO - Próbálja ki most!

Kattintson ide vagy a képre és azonnal láthatja, hogy milyen ergonomikus és felhasználóbarát kezelő felülettel rendelkezik az Ideasol Prémium Webáruház!

Ingyenes webáruház demo

Programozói tudás nélkül, percek alatt elsajátítható!

Felhasználónév és jelszó: demo

Elérhetőségeinkért kattintson ide

IDEASOL Magyarország Kft.


Nagyobb térképre váltás
Nagyobb térkép
Facebook Twitter YouTube

Prémium webáruház készítés

 

CRM rendszer, CRM program